Rajalta rajalle -hiihto

Border to border - skiing event

Rajalta Rajalle –hiihto on seitsemän päivän mittainen hiihto

 

Rajalta Rajalle -hiihto on matkustuspäivät mukaan laskettuna yhdeksän päivän mittainen retki. Tänä aikana hiihtäjän tarvitsee huolehtia vain kolmesta asiasta: hiihtämisestä, nukkumisesta ja syömisestä. Tule siis mukaan unohtumattomalle retkelle, jossa arjen huolet pysyvät poissa mielestä!

Rajalta Rajalle organisaatio huolehtii retken aikana hiihtäjiä kuljetuksesta, ruokailusta ja majoituksesta. Reitin varrella on päivittäin 2-7 huoltopistettä, joissa tarjotaan pientä purtavaa ja juomaa sekä pitkinä päivinä yksi tukevampi ateria. Majapaikoissa tarjolla on päivällinen, iltapala, aamupala sekä erillinen eväspöytä aamupalan yhteydessä. Jokaisessa majapaikassa on sauna. Torniossa, joka on määränpää, voit saunomisen lisäksi käydä uimassa.

Huoltokelkka seuraa viimeistä hiihtäjää kuulomatkan etäisyydellä ja auttaa sinua, mikäli et tiedä oikeaa suuntaa. Lisäksi apunasi on opas, joka neuvoo sinua kaikissa ongelmissasi!

 

HUOM! Organisaatio ei ole vakuuttanut hiihtäjiä, joten suosittelemme ottamaan oman vakuutuksen, joka kattaa myös osallistumismaksun peruutuksen sattuessa.

 

Päivä 1

Ensimmäisen hiihtopäivän aattona kaikki hiihtäjät kokoontuvat kansainväliseen kurssi- ja leirikeskus Oivankiin Kuusamossa (RR1 keskiviikkona 8.3.2023, RR2 torstaina 9.3.2023, RR3 perjantaina 10.3.2023 ja RR4 lauantaina 11.3.2023). Illalla pidettävässä infotilaisuudessa saat ohjeet ja vinkit tulevaan hiihtoviikkoon. Samalla voit alkaa tutustua tuleviin hiihtokavereihisi! Hiihtäjille tarjoillaan illallinen ja iltapala.

Oivangista voi varata majoituksen jo ennen virallista ohjelmaa, mikäli haluat ottaa tuntumaa suksiisi jo etukäteen!

Päivä 2

Ensimmäisen hiihtopäivän aloitamme tukevan aamupalan nautittuamme Suorajärveltä, noin 20km Venäjän rajalta. Tiedossa on noin 43 kilometrin hiihto, joka päättyy Spa Hotel Kuusamon Tropiikkiin. Hiihtomatka mutkittelee Rukan jylhissä maisemissa, joissa tarjoillaan myös lämmin keittolounas. Kuusamon Tropiikissa voit rentoutua spa-osaston kylvyissä sekä nauttia runsaan illallisen ennen seuraavan päivän hiihtoa.

Päivä 3

Toinen hiihtopäivä on noin 60 kilometriä pitkä ja se päättyy Taivalkoskelle. Majoituksen ja ruokailut hoitaa Ruska, ryhmät jaetaan kahteen eri kohteeseen majoittumaan. Hiihtopäivän aikana pääset nauttimaan kauniista luontomaisemista ja maistelemaan Särkelän herkullista lohisoppaa. Taivalkoskella voit käydä kaupassa ja apteekissa, sillä ne sijaitsevat vain n. 1,4 km päässä. Hiihdon jälkeen voit myös nauttia hieronnasta tai ottaa suksien huollon seuraavaa päivää varten (omakustanteisesti).

Päivä 4

Kolmas hiihtopäivä on pituudeltaan 57 kilometriä. Useiden hiihtäjien mielestä kolmantena hiihtopäivänä maisemat ovat erityisen kauniita, sillä reitti mutkittelee osittain Syötteen kansallispuistossa. Viimeiset kilometrit eivät kuitenkaan päästä hiihtäjää helpolla, sillä lopussa on nousu Pikku-Syötteen tunturihotelliin. Lounas nautitaan Pirinlammen erämaisemissa.

 MG 6257 laavu ihmiset

Päivä 5

Neljäs hiihtopäivä mittaa murtomaahiihtäjän sisua ja kuntoa, sillä hiihtomatkaa kertyy kokonaisuudessaan hurjat 86 kilometriä. Hiihtomatka alkaa vauhdikkaalla laskulla Pikku-Syötteeltä ja päättyy pitkiin suomaisemiin Ranualle. Ranualla yövytään kahdessa kohteessa, Gasthaus Ranuassa sekä Ranua Resortin laadukkaissa mökeissä. 

Päivä 6

Hiihtopäivä on 46 kilometriä pitkä, mutta voi edellisen pitkän päivän jälkeen tuntua rankalta. Viidentenä hiihtopäivänä lounas nautitaan Ruonan kylätalolla/koululla. Myös majoittuminen järjestetään Ruonassa.

Päivä 7

Kuudentena hiihtopäivänä matka jatkuu kohti Ruotsin rajaa yhteensä 60 kilometrin matkan verran. Lounas nautitaan Keminmaassa. Majoitusta varten ryhmä kuljetetaan Kemiin, jossa majoitus nostalgisessa ja kodikkaassa Hotelli Merihovissa. Saunan ja ruokailun jälkeen pieni palauttava iltakävely ennen viimeistä päivää lienee paikallaan. 

Päivä 8

Seitsemäntenä ja myös viimeisenä hiihtopäivänä matkaa on jäljellä 54 kilometriä. Maalissa odottaa pientä purtavaa ja hotellilla sauna. Viimeinen yö Torniossa on vietetään Park Hotel Torniossa, jossa nautitaan myös yhteinen illallinen. Illallisen jälkeen on luvassa iltajuhla, jossa jaetaan palkintoja ja nähdään hiihtäjien tekemiä esityksiä.

 MG 6350 maali

Päivä 9

Viimeisenä päivänä on kotiinlähdön aika! Muistathan, että lennot voi lähtöpäivänä varata Kemistä klo 9.00, Oulusta klo 11.00 ja Kuusamosta klo 15:00 jälkeen.