Rajalta rajalle -hiihto

Border to border - skiing event

Rajalta Rajalle –hiihto on seitsemän päivän mittainen hiihto

 

Rajalta Rajalle -hiihto on matkustuspäivät mukaan laskettuna yhdeksän päivän mittainen retki. Tänä aikana hiihtäjän tarvitsee huolehtia vain kolmesta asiasta: hiihtämisestä, nukkumisesta ja syömisestä. Tule siis mukaan unohtumattomalle retkelle, jossa arjen huolet pysyvät poissa mielestä!

Rajalta Rajalle organisaatio huolehtii retken aikana hiihtäjiä kuljetuksesta, ruokailusta ja majoituksesta. Reitin varrella on päivittäin 2-7 huoltopistettä, joissa tarjotaan pientä purtavaa ja juomaa sekä pitkinä päivinä yksi tukevampi ateria. Majapaikoissa tarjolla on päivällinen, iltapala, aamupala sekä erillinen eväspöytä aamupalan yhteydessä. Jokaisessa majapaikassa on sauna. Torniossa, joka on määränpää, voit saunomisen lisäksi käydä uimassa.

Huoltokelkka seuraa viimeistä hiihtäjää kuulomatkan etäisyydellä ja auttaa sinua, mikäli et tiedä oikeaa suuntaa. Lisäksi apunasi on opas, joka neuvoo sinua kaikissa ongelmissasi!

 

HUOM! Organisaatio ei ole vakuuttanut hiihtäjiä, joten suosittelemme ottamaan oman vakuutuksen, joka kattaa myös osallistumismaksun peruutuksen sattuessa. 

 

Kokoontuminen

Ensimmäisen hiihtopäivän aattona kaikki hiihtäjät kokoontuvat kansainväliseen kurssi- ja leirikeskus Oivankiin Kuusamossa (RR1 keskiviikkona 6.3.2024, RR2 torstaina 7.3.2024, RR3 perjantaina 8.3.2024 ja RR4 lauantaina 9.3.2024). Illalla pidettävässä infotilaisuudessa saat ohjeet ja vinkit tulevaan hiihtoviikkoon. Samalla voit alkaa tutustua tuleviin hiihtokavereihisi! Hiihtäjille tarjoillaan illallinen ja iltapala.

1. Hiihtopäivä

Ensimmäisen hiihtopäivän aloitamme tukevan aamupalan nautittuamme Suorajärveltä, noin 20km Venäjän rajalta. Tiedossa on noin 33 kilometrin hiihto, joka päättyy Rukalle, majoituspaikkana toimii Scandic Rukahovi. Hiihtomatka mutkittelee Rukan jylhissä maisemissa, joissa tarjoillaan myös lämmin keittolounas.

2. Hiihtopäivä

Toinen hiihtopäivä on noin 43 kilometriä pitkä ja se päättyy Taivalkoskelle. Majoituksen ja ruokailut hoitaa Ruska, Hiihtopäivän aikana pääset nauttimaan kauniista luontomaisemista ja maistelemaan Särkelän herkullista lohisoppaa. Taivalkoskella voit käydä kaupassa ja apteekissa, sillä ne sijaitsevat vain n. 1,4 km päässä.

3. Hiihtopäivä

Kolmas hiihtopäivä on pituudeltaan 58 kilometriä. Useiden hiihtäjien mielestä kolmantena hiihtopäivänä maisemat ovat erityisen kauniita, sillä reitti mutkittelee osittain Syötteen kansallispuistossa. Viimeiset kilometrit eivät kuitenkaan päästä hiihtäjää helpolla, sillä lopussa on nousu Pikku-Syötteen tunturihotelliin. Lounas nautitaan Pirinlammen erämaisemissa.

 MG 6257 laavu ihmiset

 

4. Hiihtopäivä

Neljäs hiihtopäivä mittaa murtomaahiihtäjän sisua ja kuntoa, sillä hiihtomatkaa kertyy kokonaisuudessaan hurjat 88kilometriä. Hiihtomatka alkaa vauhdikkaalla laskulla Pikku-Syötteeltä ja päättyy pitkiin suomaisemiin Ranualle. Ranualla yövytään Gasthaus Ranuassa 

5. Hiihtopäivä

Hiihtopäivä on 46 kilometriä pitkä, mutta voi edellisen pitkän päivän jälkeen tuntua rankalta. Viidentenä hiihtopäivänä lounas nautitaan Ruonan kylätalolla/koululla. Myös majoittuminen järjestetään Ruonassa.

6. Hiihtopäivä

Kuudentena hiihtopäivänä matka jatkuu kohti Ruotsin rajaa yhteensä 60 kilometrin matkan verran. Lounas nautitaan Keminmaassa. Majoitusta varten ryhmä kuljetetaan Kemiin, jossa majoitus nostalgisessa ja kodikkaassa Hotelli Merihovissa. Saunan ja ruokailun jälkeen pieni palauttava iltakävely ennen viimeistä päivää lienee paikallaan. 

7. Hiihtopäivä

Seitsemäntenä ja myös viimeisenä hiihtopäivänä matkaa on jäljellä 55 kilometriä. Maalissa odottaa pientä purtavaa ja hotellilla sauna. Viimeinen yö Torniossa vietetään perinteiseen tyyliin Park Hotel Torniossa, jossa nautitaan myös yhteinen illallinen. Illallisen jälkeen on luvassa iltajuhla, jossa jaetaan palkintoja ja nähdään hiihtäjien tekemiä esityksiä.

 MG 6350 maali

Kotiinlähtö

Viimeisen hiihtopäivän jälkeisenä aamuna on aika lähteä kotiin! Muistathan, että lennot voi lähtöpäivänä varata Kemistä klo 9.00, Oulusta klo 11.00 ja Kuusamosta klo 15:00 jälkeen.