Rajalta rajalle -hiihto

Border to border - skiing event

Vuoden 2024 Rajalta Rajalle -hiihto hiihdetään poikkeuksellisesti hieman pienemmillä ryhmillä. Ryhmien maksimikoko tulee olemaan 42-45 hiihtäjää per ryhmä.  Ryhmät liikkuvat yhdellä bussilla, tästä syystä toivommekin osallistujilta hyvää hiihtokuntoa ja reipasta asennetta. Pidemmille hiihtopäiville tulee erilliset shuttlebussit lyhentämään mahdollisista odotusaikaa hiihtäjille. Mutta luvassa on kuitenkin tutta menoa ja hienoja ihmisiä ympäri maailmaa! 

Ryhmien hiihtopäivät:

RR1: 7.3.-13.3.2024

RR2: 8.3.-14.3.2024

RR3: 9.3.-15.3.2024

RR4:10.3.-16.3.2024

Tuttuun tyyliin kokoontuminen Oivankiin ennen ensimmäistä hiihtopäivää ja kotimatkalle viimeistä hiihtopäivää seuraavana aamuna!

Hiihtomatkaa tulee n. 383 km. Osallistumismaksu vuodelle 2024 on 1950€

Rekisteröintijärjestelmä on vaihtunut, ja ilmoittakaa minulle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., mikäli huomaatte järjestelmän toiminnassa vikoja tai puutteita. Linkki rekisteröintijärjestelmään löytyy tältä sivulta kohdasta "ilmottaudu nyt" maanantai aamuna.

Huom! verkkosivustomme tulee myös uusiutumaan lähiaikoina,  joten älkää ihmetelkö jos sivusto on hetkellisesti alhaalla!

Tässä alustava ohjelma, muutokset mahdollisia:

Kokoontuminen

Ensimmäisen hiihtopäivän aattona kaikki hiihtäjät kokoontuvat kansainväliseen kurssi- ja leirikeskus Oivankiin Kuusamossa (RR1 keskiviikkona 6.3.2024, RR2 torstaina 7.3.2024, RR3 perjantaina 8.3.2024 ja RR4 lauantaina 9.3.2024). Illalla pidettävässä infotilaisuudessa saat ohjeet ja vinkit tulevaan hiihtoviikkoon. Samalla voit alkaa tutustua tuleviin hiihtokavereihisi! Hiihtäjille tarjoillaan illallinen ja iltapala.

Oivangista voi varata majoituksen jo ennen virallista ohjelmaa, mikäli haluat ottaa tuntumaa suksiisi jo etukäteen!

  1. Hiihtopäivä

Ensimmäisen hiihtopäivän aloitamme tukevan aamupalan nautittuamme Suorajärveltä, noin 20km Venäjän rajalta. Tiedossa on noin 33 kilometrin hiihto, joka päättyy Rukalle, majoituspaikkana toimii Scandic Rukahovi. Hiihtomatka mutkittelee Rukan jylhissä maisemissa, joissa tarjoillaan myös lämmin keittolounas.

2.Hiihtopäivä

Toinen hiihtopäivä on noin 43 kilometriä pitkä ja se päättyy Taivalkoskelle. Majoituksen ja ruokailut hoitaa Ruska, Hiihtopäivän aikana pääset nauttimaan kauniista luontomaisemista ja maistelemaan Särkelän herkullista lohisoppaa. Taivalkoskella voit käydä kaupassa ja apteekissa, sillä ne sijaitsevat vain n. 1,4 km päässä.

3.Hiihtopäivä

Kolmas hiihtopäivä on pituudeltaan 58 kilometriä. Useiden hiihtäjien mielestä kolmantena hiihtopäivänä maisemat ovat erityisen kauniita, sillä reitti mutkittelee osittain Syötteen kansallispuistossa. Viimeiset kilometrit eivät kuitenkaan päästä hiihtäjää helpolla, sillä lopussa on nousu Pikku-Syötteen tunturihotelliin. Lounas nautitaan Pirinlammen erämaisemissa.

4.Hiihtopäivä

Neljäs hiihtopäivä mittaa murtomaahiihtäjän sisua ja kuntoa, sillä hiihtomatkaa kertyy kokonaisuudessaan hurjat 88kilometriä. Hiihtomatka alkaa vauhdikkaalla laskulla Pikku-Syötteeltä ja päättyy pitkiin suomaisemiin Ranualle. Ranualla yövytään Gasthaus Ranuassa 

5.Hiihtopäivä

Hiihtopäivä on 46 kilometriä pitkä, mutta voi edellisen pitkän päivän jälkeen tuntua rankalta. Viidentenä hiihtopäivänä lounas nautitaan Ruonan kylätalolla/koululla. Myös majoittuminen järjestetään Ruonassa.

6.Hiihtopäivä

Kuudentena hiihtopäivänä matka jatkuu kohti Ruotsin rajaa yhteensä 60 kilometrin matkan verran. Lounas nautitaan Keminmaassa. Majoitusta varten ryhmä kuljetetaan Kemiin, jossa majoitus nostalgisessa ja kodikkaassa Hotelli Merihovissa. Saunan ja ruokailun jälkeen pieni palauttava iltakävely ennen viimeistä päivää lienee paikallaan. 

7.Hiihtopäivä

Seitsemäntenä ja myös viimeisenä hiihtopäivänä matkaa on jäljellä 55 kilometriä. Maalissa odottaa pientä purtavaa ja hotellilla sauna. Viimeinen yö Torniossa vietetään perinteiseen tyyliin Park Hotel Torniossa, jossa nautitaan myös yhteinen illallinen. Illallisen jälkeen on luvassa iltajuhla, jossa jaetaan palkintoja ja nähdään hiihtäjien tekemiä esityksiä.

Kotiinlähtö

Viimeisen hiihtopäivän jälkeisenä aamuna on aika lähteä kotiin! Muistathan, että lennot voi lähtöpäivänä varata Kemistä klo 9.00, Oulusta klo 11.00 ja Kuusamosta klo 15:00 jälkeen.

RR 2024

 RR1: 7.3.- 13.3.2024

 RR2: 8.3.-14.3.2024

 RR3: 9.3.-15.3.2024

 RR4: 10.3.-16.3.2024

Osallistumismaksu 1950 € / Participation fee 1950 €.