Rajalta rajalle -hiihto

Border to border - skiing event

Rajalta Rajalle –hiihto on kuuden kunnan yhteistyönä toteutettu tapahtuma. Tässä artikkelissa haluammekin esitellä kaikki ne kunnat, jotka ovat mukana järjestämässä tätä tapahtumaa. Tapahtumassa hiihdettävä reitti kulkee myös näiden kuntien alueella. 

Kuva: Tornion kaupunki / Juha Åman

Kuusamo

Koillismaalla, entisen Oulun läänin koillisosassa sijaitseva Kuusamo on tunnettu kauniista luonnostaan ja on matkailukohteena lumivarma. Luonnon kauneutta voi ihastella ja nauttia vaikkapa karhunkierroksella. Karhunkierros on suosittu patikointireitti, joka vie sinut henkeäsalpaavaan Oulangan kansallispuistoon, jonka alueella sijaitsee myös suosittu retkikohde Oulangan kanjoni. Lähellä Kuusamoa sijaitsee Ruka, joka on tunnettu kansainvälisten hiihtokilpailuiden järjestäjä, sekä suosittu laskettelukohde.

Lue lisää Kuusamosta

Taivalkoski

Koillismaalla luonnon keskellä sijaitseva Taivalkoski on paikka missä yhdistyvät villin luonnon kauneus, rauha ja hiljaisuus. Upeat melonta reitit, puhtaat kalavedet, keskiyön auringon taika, sekä syksyinen väriloisto ilahduttavat kävijöitä. Taivalkoski on Suomen lumivarmin alue koko talven ja puhtaan valkeasta maisemasta voi nauttia vaikkapa moottorikelkan kyydissä. Taivalkoski on myös tunnetun kirjailijan Kalle Päätalon synnyin paikka. Heinäkuussa vietetäänkin Taivalkoskella Päätaloviikkoa, jonka ohjelmassa on mm. eri perinnetapahtumia Kallen lapsuuden kodissa.

Lue lisää Taivalkoskesta

Pudasjärvi

Suomen hirsipääkaupunkinakin tunnettu Pudasjärvi on yksi suomen soisimmista seuduista. Alueen vetonaulana toimii upea Syötteen kansallispuisto, sekä Syötteen tunturialue, johon kuuluu kaksi hiihtokeskusta Iso-Syöte ja Pikku-Syöte. Iso-Syöte tunnetaankin myös Suomen eteläisempänä tunturina ja Syötteen alue sijoittuu paikkaan missä sataa vuosittain eniten lunta koko maassa. Pitkät hirsiperinteet omaava Pudasjärvi on tunnettu myös hirsirakennuksistaan, kuten hirsipäiväkodista ja sittemmin rakennetusta hirsikampuksesta.

Lue lisää Pudasjärvestä

 Juha Nyman Border To Border Ski
Kuva: Pudasjärvi, Juha Nyman

Ranua

Ranua on vieraanvarainen kylä keskellä kauneinta Etelä-Lappia. Meillä voit nähdä jääkarhun ja 50 muuta arktista ja pohjoista eläinlajia. Kestävä luontoymmärryksemme rakentuu historiastamme ja rikkaasta eränkäyntikulttuurista. Vesistömme, kuten Simojärvi ja Simojoki sekä monimuotoiset suomme kutsuvat luontokokemusten äärelle. Ranua sijaitsee teiden solmukohdassa – meille on helppo tulla. Ranualla toimivat yritykset ja palvelut luovat edellytykset laadukkaalle elämälle. (Lähde: Ranuan kunta)

Lue lisää Ranuasta

Marko Junttila Border To Border Ski Ranua
Kuva: Ranua, Marko Junttila

Keminmaa

Keminmaa on Perämeren pohjukassa sijaitseva kaupunki, josta on matkaa ruotsiin vain 20km. Keminmaa on osa Meri-lappia ja sen suosittuja nähtävyyksiä ovat mm. Isohaaran kalatie, Pyhän Mikaelin kirkko, sekä Valmarin museo. Monipuolinen palvelutarjonta, sekä hyvät työllistymismahdollisuudet houkuttelevat asumaan Keminmaahan, jossa suurimpia työnantajia on Outokumpu Chromen kaivos. Meri-lapin alue tarjoaa myös paljon monipuolisia elämyksiä matkailijoille.

Lue lisää Keminmaasta

Tornio

Kahden valtakunnan rajalla sijaitseva Tornio muodostaa ainutlaatuisen ja kansainvälisen kaksoiskaupungin yhdessä ruotsin haaparannan kanssa. Täällä kohtaavat suomalainen ja ruotsalainen kieli, kulttuuri, sekä rajakauppa. Kaupunkikulttuuristaan huolimatta Tornio on yksi suomen teollistuneimmista kaupungeista, sekä myös lapin vahvin maaseutukaupunki, joka täyttää vuonna 2021 neljäsataavuotta! (Lähde: Tornion kaupunki)

Lue lisää Torniosta

 

RR 2024

 RR1: 7.3.- 13.3.2024

 RR2: 8.3.-14.3.2024

 RR3: 9.3.-15.3.2024

 RR4: 10.3.-16.3.2024

Osallistumismaksu 1950 € / Participation fee 1950 €.