Rajalta rajalle -hiihto

Border to border - skiing event

Rajalta rajalle -hiihto on unohtumaton hiihtoelämys napapiirin tuntumassa. Tässä artikkelissa olemme listanneet viisi erittäin hyvää syytä osallistua hiihtoon. Jokaisen intohimoisen murtomaahiihtäjän on koettava Rajalta rajalle -hiihto vähintään kerran elämässä, mutta monet jäävät tapahtumaan koukkuun ja palaavat vuosi vuoden jälkeen!

 

1. Ihmiset

Rajalta Rajalle –hiihto on erinomainen tapa tavata intohimoisia hiihtäjiä ympäri maailman! Esimerkiksi vuonna 2019 hiihtoon osallistui hiihtäjiä yhteensä 22 eri maasta. Monet hiihtäjät ovat kertoneet löytäneensä hiihdosta elinikäisiä ystäviä, joita he tapaavat lähes vuosittain. Rajalta rajalle –hiihdossa onkin muisteltavaa vuosiksi eteenpäin! Lisäksi, hiihtäjien välinen tunnelma on ollut aina erinomainen. Jos suksesi ei luista, saat varmasti apua muilta hiihtäjiltä. Vinkkien jakamisessa ei hiihdossa pihistellä!

 Border to border ski happy girls

2. Koskematon luonto

Lapissa asustaa enemmän poroja kuin ihmisiä, eikä Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaankaan maastoissa poro ole kummajainen. Rajalta rajalle – hiihto on upea tapa nauttia Suomen luonnosta. Latu kulkee vaihtelevassa maastossa, joten pääset haastamaan itsesi tiukoissa tunturinousuissa ja testaamaan kuntosi pitkillä suopätkillä. Osa laduista on tehty vain ja ainoastaan tapahtumaa varten, joten tilaa riittää kaikille. Maaliskuu on hyvä aika tulla nauttimaan keväthangista ja rentoutua kiireisen kevään keskellä!

 

3. Aito tunnelma

Rajalta rajalle –hiihdon aito ja ainutlaatuinen tunnelma johtuu tapahtuman järjestämisessä mukana olevista vapaaehtoisista. Jotta jokainen hiihtäjä pääsee turvallisesti ja ravittuna perille, tarvitaan paljon ponnisteluja. Hiihtomatkan varrella on päivittäin useita huoltopisteitä, joista huolen pitävät paikalliset, kylissä asuvat ihmiset. He valmistavat hiihtäjien lounaat ja toivottavat hiihtäjät tervetulleiksi lämpimästi hymyillen. Tämän lisäksi myös oppaat ja moottorikelkkakuljettavat ovat vapaaehtoisia. Ja he tulevat takaisin vuosi vuoden jälkeen! Rajalta rajalle –hiihto ei tarjoa luksuslomaa, vaan aitoa vieraanvaraisuutta suurella sydämellä.

 Talkootyöläiset

4. Lumitakuu

Vuosi 2020 on jo 37 Rajalta rajalle –hiihdon järjestämisvuosi ja lunta on riittänyt joka vuosi tarpeeksi tapahtuman järjestämiseksi. Toki vuodet vaihtelevat, mutta keskimäärin lunta piisaa maaliskuussa 60 senttimetristä metriin.

 

5. Elämyksiä tavanomaisen yläpuolella

Pohjois-Suomessa on taikaa. Hiihtämisen lisäksi voit kokea kaikenlaisia upeita elämyksiä. Jos olet onnekas, saatat nähdä revontulten tanssivan taivaalla. Maaliskuu on syyskuun lisäksi parasta aikaa nähdä revontulia. Revontulten lisäksi näet pohjoisen luonnon kauneimmillaan, Syötteen upeat tykkylumikuuset ja pitkien suotaipaleiden hiljaisuuden. Vaikket näkisikään revontulia, takaamme, että pääset syömään suolakurkkuja ja rusinoita enemmän kuin koskaan ennen!

Border to border ski Finland

RR 2024

 RR1: 7.3.- 13.3.2024

 RR2: 8.3.-14.3.2024

 RR3: 9.3.-15.3.2024

 RR4: 10.3.-16.3.2024

Osallistumismaksu 1950 € / Participation fee 1950 €.