Rajalta rajalle -hiihto

Border to border - skiing event

Rajalta rajalle hiihto järjestettiin tänä vuonna 35. kerran. Järjestelyvastuu oli nyt ensimmäistä kertaa Pudasjärven kaupungilla. Ranua on koordinoinut hiihtoa aiempina vuosina. RR-hiihdon järjestelyt hoituivat viime vuosien kaavaa noudatellen, kertoo koordinaattorina toiminut Ismo Miettinen Pudasjärveltä.

Hän kiittää työnantajan Pudasjärven kaupungin tukea, samoin myös muiden järjestävien kuntien työkavereita. Samoin hän kiittää vapaaehtoisia hiihto- ja bussioppaita sekä palvelualttiita bussikuljettajia. Erityisen tärkeää tapahtuman onnistumiseksi ovat vapaaehtoiset, jotka ovat tehneet työtä latujen kunnossapidossa, huoltopisteillä sekä majapaikoissa. He luovat omalta osaltaan Rajalta Rajalle -hiihdon hyvän hengen, tuumaa Miettinen.

Mukana oli noin 260 hiihtäjää 18 maasta. Suomalaisia oli hiihtämässä vajaa 50. Reitti kulki Venäjän rajalta pääosin tutuissa ja vaihtelevissa maastossa kohti Ruotsin rajaa. Muutamia muutoksia jouduttiin tekemään entiseen reittiin. Hiihto aloitettiin Suorajärveltä Venäjän rajan tuntumasta. Taivalkoskella oli myös hieman muutettu hiihtoreittiä. Ranuan majoitukseen oli myös tehty pieni muutos. Hosiossa ei enää yövytty, vaan käytössä oli Ruonan kylätalo ja koulu.

Kaikki kuusi järjestävää kuntaa Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi, Ranua, Keminmaa ja Tornio esittäytyvät hiihtäjille erilaisine ympäristöineen ja palveluineen sekä omine vahvuuksineen.

Saksalaiset olivat suurin ulkomaalaisten ryhmä. Lumitilanne oli hyvä ja melkein koko tapahtuman ajan hiihtosää oli varsin mainio. Auringostakin saatiin nauttia. RR1 ryhmä oli suurin 83 hiihtäjällä ja RR2 pienin 33 osallistujalla.

Teksti: Heimo Turunen, Pudasjärvi-lehti
Kuva: Ismo Miettinen

RR 2024

 RR1: 7.3.- 13.3.2024

 RR2: 8.3.-14.3.2024

 RR3: 9.3.-15.3.2024

 RR4: 10.3.-16.3.2024

Osallistumismaksu 1950 € / Participation fee 1950 €.