Rajalta rajalle -hiihto

Border to border - skiing event

Rajalta Rajalle –hiihto on 440 km pitkä opastettu hiihtovaellus Venäjän rajalta Ruotsin rajalle, jonka reitti kulkee Napapiirin tuntumassa. Hiihtopäiviä kertyy kaikkiaan seitsemän ja päivämatkat vaihtelevat 44 - 84 km välillä ja matka hiihdetään perinteisellä tyylillä. Hiihto on hyvin kansainvälinen ja tapahtuman suosio ympäri maailman kasvaa vuosi vuodelta. Hiihtäjiä saapuu joka vuosi Lappiin hiihtämään erityisesti Keski-Euroopasta, sekä Pohjois-Amerikasta, mutta välillä hiihtäjiä eksyy mukaan myös hieman eksoottisemmistakin paikoista.

Hiihtäjien ikä vaihtelee noin 20 – 75 vuoden välillä ja niin myös hiihtäjien liikunnallinen tausta ja hiihtotaidot sekä kokemus. Mukana on sekä kuntoliikunnan harrastajia ja vannoutuneita hiihdon ystäviä että aivan ensi kertaa suksia kokeilevia. Hiihdossa on mukana hyvin paljon ensikertalaisia, mutta seasta löytyy myös joukko hiihtäjiä, jotka ovat jääneet ”RR-koukkuun”. Vuosi vuoden jälkeen sadat hiihtäjät saapuvat ihailemaan kauniita keväthankia ja Lapin puhdasta ja hiljaista luontoa, sekä jakamaan unohtumattoman hiihtoviikon yhdessä muiden hiihdon ystävien kanssa erilaisten kulttuurien höystämänä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu oheisella ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy 31.12. jonka jälkeen laskut lähetetään. Eräpäivä osallistumismaksulla on 31.1.

Palvelujen takaamiseksi voimme ottaa neljään eri ryhmään enintään 100 hiihtäjää/ryhmä. Hiihtäjäkirjeen postitamme helmikuun alkupuolella.

Vuoden 2019 osallistumismaksu on 1 160 €.

Voit perua osallistumisesi maksutta 31.1. asti. Mikäli peruminen tapahtuu helmikuun aikana palautamme puolet osallistumismaksusta (vuonna 2019 580 €). Mikäli peruminen tapahtuu 1.3. alkaen emme palauta osallistumismaksua. Suosittelemme ottamaan vakuutuksen joka kattaa myös osallistumismaksun. Peruminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kokoontuminen

Kuusamo on hiihdon aloituspaikka, jonne kokoonnutaan päivää ennen hiihdon alkamista (RR1 keskiviikkona, RR2 torstaina, RR3 perjantaina ja RR4 lauantaina). Kokoontumispaikkana on kurssi- ja leirikeskus Oivanki.

Kuljetus

Koko viikon ajan hiihtäjillä on linja-auto käytössään. Linja-auto on kerran päivässä hiihtäjille "tarjolla" matkan varrella, joten ylimääräisiä varusteita ei tarvitse kuljettaa mukana ja hiihtäjillä on myös mahdollisuus nousta linja-auton kyytiin. Paluukuljetus alkaa Torniosta (RR1 torstaina, RR2 perjantaina, RR3 lauantaina ja RR4 sunnuntaina) aamulla klo 07.45. Paluureitti on seuraava: Kemin rautatieasema - Kemin lentokenttä – Oulun rautatieasema/lentokenttä - Kuusamo.

Lennot voi varata Kemistä klo 9.00, Oulusta klo 11.00 ja Kuusamosta klo 15:00 jälkeen. Jos saavut omalla autolla Kuusamoon, voit jättää autosi Oivankiin parkkipaikalle odottamaan paluutasi.

Palvelut

Reitin varrella on päivittäin 2-7 huoltopistettä, joissa tarjotaan pientä purtavaa ja juomaa sekä pitkinä päivinä yksi tukevampi huolto/pv. Majapaikoissa tarjolla päivällinen, iltapala, aamupala sekä erillinen eväspöytä aamupalan yhteydessä. Jokaisessa majapaikassa on sauna. Torniossa, joka on määränpää, voit saunomisen lisäksi käydä uimassa. Huoltokelkka seuraa viimeistä hiihtäjää kuulomatkan etäisyydellä.

Varusteet

On tarpeellista, että hiihtäjät käyttävät tavallisia kapeita suksia, koska hiihtoura on koneella tehty alusta loppuun. Ylimääräiset sukset ja sauvat kulkevat päivän ajan linja-autossa. Yöpymistä varten tarvitset makuupussin tai huovan. Osa majoituksesta tapahtuu kouluilla, joissa nukutaan lattialla ja järjestäjä huolehtii patjat. Ota mukaasi riittävästi vaatteita, sillä niiden kuivaus on hieman ongelmallista.

Maksut

Reissun hinta sisältää kaikki ateriat, saunomiset, majoitukset, kuljetukset hiihdon aikana, muistolahjan ja kunniakirjan hiihtosuorituksesta. Ensikertalaiset saavat lisäksi hiihtopipon ja mitalin, joka on valmistettu juuri tätä tapahtumaa varten. Hiihdon kokonaishinnan voi tarkistaa RR -hiihdon infosta.

Rajalta rajalle -info

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.